BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Tovább ostromolhatja a 240-es szintet a forint

Egyelőre nem törte át a 240-es lélektani határt a forint az euróval szemben, igaz, pénteken többször is nagyon közel állt ehhez. Az euró egységéért a hét utolsó munkanapjának végén 239,25/35 forintot adtak a kereskedők, ám napközben közvetlenül 240 alatt is járt a kurzus.

A hazai fizetőeszköz gyengülésének hátterében egyértelműen a dollár erősödése áll, amely a világ devizapiacain egyformán érezteti a hatását. A forint gyengülése ugyanakkor nem járt kiugró forgalommal: az MTI-nek nyilatkozó kereskedők lanyha érdeklődésről számoltak be. A 240-es lélektani határ ostroma ugyanakkor ezen a héten is tovább folytatódhat, és – bár ez a limit a jelek szerint erős támaszt jelent – nem zárható ki, hogy rövidesen ezt is áttöri a kurzus, leginkább akkor, ha a hét végi tendenciák fennmaradnak a nagyobb piacokon. (Négy hete még 228 forintnál járt a közös deviza árfolyama.)

A hazai fizetőeszköz persze a dollárral szemben is gyengült pénteken: előző nap még éppen a 160-as szint alatt fejeződött be a kereskedés, ám a hét végén már majdnem 163 forintot kellett fizetni a zöldhasúért. Kismértékben bár, de rontott a forint a svájci frankkal szemben is: az alpesi deviza a 147,8-es szint környékén forgott, szemben a csütörtöki 146,5-es árfolyammal.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.