BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Világbank készen áll, de nem gondol krízisalap létrehozására Ázsiában

A Világbank hivatalos közlése szerint a szervezet felkészült arra, hogy segítséget nyújtson az ázsiai térségnek, de egyelőre nem tervezi a térség számára fenntartott krízis-alap létrehozását.

"Készen állunk arra, hogy segítséget nyújtsunk a kelet-ázsiai térség országainak a válság hatásainak kezelésében" – jelentette be a Világbank Kelet Ázsiai és Csendes-óceáni térségének alelnöke. Jim Adams hozzátette: ugyanakkor jelenleg nem foglalkoznak egy regionális alap létrehozásának gondolatával – tudósít az AFP.

Gloria Arroyo, a Fülöp-szigetek elnöke tegnap jelentette be, hogy a tíz Délkelet-ázsiai országot összefogó szövetség (ASEAN) úgy döntött: készenléti alapot hoz létre a kölcsönös segítségnyújtás érdekében. Az elnök közlése szerint az új szervezete megalapításában a Világbank és a Nemzetközi Valutaalap is közreműködik majd.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.