BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A befektetők az elnökválasztás előtt dollárt dobtak a piacra - Nem várható a forint további drágulása

Szerdán nem várható a forint további drágulása - írja szakértők véleményét idézve a DowJones hírügynökség.

A közép-kelet-európai regionális valuták lökést kaptak kedden amiatt, hogy a befektetők az amerikai elnökválasztás előtt dollárt dobtak a piacra, e műveletek hatása azonban rövid életű.

A forint közelebb van most a 255/euró szinthez, mint a 255-263-as sáv felső határához, ennek alapján szakértők "nem látnak esélyt a további erősödésre".

A magyar piacokon a figyelem különben szerdán a Magyar Telekom Nyrt eredményére irányul, a várakozások szerint az adózott eredmény a harmadik negyedben 6,8 százalékkal csökkent, mivel a növekvő mobilszolgáltatási bevételek nem tudták ellensúlyozni a vonalas szolgáltatás bevételeinek pangását.



A londoni bankközi piacon a forint szerda reggel, 257,12-62/eurón, 0,27 százalékkal drágább volt a keddi későinél, és 1,69 százalékkal gyengébb az euróval szemben, mint a tavalyi év végén. Ugyanakkor a forint 199,32-36/dollár volt, 0,45 százalékkal gyengébb a keddi későinél,és 15,01 százalékkal gyengébb, mint tavaly év végén.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.