BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

16 százalék fölé nőtt a BHV részesedése a Mol-ban

December 12-én az Unicredit Bank Hungary Zrt. mint letétkezelő részvételével 7 millió részvénnyel növelte részesedését a Mol-ban a német Bayerische Hypo-Vereinsbank AG, amelynek ezzel 16,28 százalékra emelkedett a részesedése a magyar olajipari vállalatban - tette közzé a Mol a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.

Az osztrák OMV még december 12-én jelentette be, hogy egy repó-ügylet keretében hétmillió részvényt adott el a BHV-nak. Az osztrák olajtársaság 2009 március 19-én vásárolja majd vissza a részvényeket. Az OMV szeptemberben már kötött egy hasonló repó-ügyletet a Mol 9,26 százalékos részesedéséről, amelyet 2009 január 29-én kell visszavásárolnia.

A Mol részvényeinek kereskedését csütörtökön közvetlenül a nyitás után felfüggesztették a BÉT-en pár percre 11.400 forintos árfolyamon, tíz százalékot meghaladó növekedés miatt, azonban a papír a 11.800 forintos árfolyamot is elérte a kereskedés folytatása után.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.