BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Ne manipulálják a gazdag országok az IMF előrejelzéseit!"

A „gazdag és hatalmas” országoknak sem szabad a jövőben saját érdekeik alapján manipulálni a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vagy más hasonló szervezetek figyelmeztető előrejelzéseit a pénzpiaci folyamatokkal kapcsolatban – hangsúlyozta a brit pénzpiaci felügyelet (FSA) vezetője.

A Lord Turner által felmutatott probléma mellett ugyanakkor a már bajba került államok is sokszor csak vonakodva fogadják el az IMF-hitelek mellé csatolt reformfeltételeket.

Lord Turner szerint igen ellentmondásos helyzetet tükröz, hogy a mostani pénzügyi válság kirobbanásáért felelős amerikai tőkepiacról és pénzintézetekről soha nem látott napvilágot a kockázatokat kiemelő IMF-elemzés, mivel az USA ezt mindig megakadályozta.

A brit szakember márciusban kívánja közzétenni a független nemzetközi szervezetek külső befolyásoktól mentes helyzetfelmérésének fontosságát hangsúlyozó tanulmányát, amely egyébként a fejlett és feltörekvő gazdaságokat tömörítő G20 áprilisi találkozójának is témája lesz

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.