BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Cashline: Közelebb kerülünk a medvepiaci rali végéhez

Ma minden szem a Fed esti döntésén lesz, ahol további kamatcsökkentés már nem képzelhető el, viszont a gazdaság állapotáról, illetve további esetleges "pénzpumpás" intézkedésekről kaphatunk plusz információt.

"Sanda sejtésünk, hogy függetlenül a Fed kommunikációjától egyre közelebb kerülünk a másfél hete tartó medvepiaci rali végéhez (ehhez persze nem kell túl nagy jóstehetség)" – írja a Cashline iránytűje.

Kétélű adatok jönnek még a Fed bejelentés előtt: a februári fogyasztói árindex. Ha a piac optimista, akkor magasabb értékből nagyobb keresletet olvas ki, kisebb értéknél a Fedhez rendel több mozgásteret. Pesszimista szereplők a kisebb számot deflációs félelmekhez kötik, a magasabb értéket pedig inflációs nyomásként és az eddigi pénzpumpa káros hatásaként aposztrofálhatják.

Itthon a Magyar Telekom közzétette az április 2-án sorra kerülő közgyűlés előterjesztéseit, amelyek megfelelnek a cég által korábban kommunikált pontokkal, többek között a 74 forintos részvényenkénti osztalékjavaslattal. Osztalék nélkül (ex-dividend) az MTelekom papírjai április 27-én (hétfő) fognak először forogni.

A Mol egyezségre jutott az OMV-vel a magyar olajtársaság által tavaly nyáron indított jó hírnév megsértése miatti eljárásban, mivel az osztrák fél bocsánatot kért a Mol-tól a félreérthető fogalmazás miatt. Az ügy része a Mol-OMV közötti csatának, ugyanakkor semleges megítélés alá tartozik. Ugyanakkor a két olajtársaság között továbbra is folyamatban van két bírósági eljárás, ahol nem várható gyors döntés (az OMV még a 2008-as közgyőlés határozatait és részvény kölcsönadási szerződéseket kifogásolt).

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.