BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pocsék üzlet a motorra casco-t kötni

Az autóbiztosításokat is kínáló tucatnyi biztosító közül alig néhánynál lehet motorkerékpárra cascót kötni, pedig a potenciális piac - becslések szerint - meghaladja a 100 ezret.

 A CLB Független Biztosítási Alkusz csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében kifejti: a motorkerékpárok casco biztosítása legalább a duplája a terepjárókénak, így ahhoz, hogy a biztosítók ezen a piacon is terjeszkedjenek, díjat kell csökkenteniük.

A CLB összehasonlítása szerint míg egy Suzuki Grand Vitara terepjáróra a legolcsóbb casco 79 ezer forintba, egy Suzuki V-Storm túramotorra 174 ezer forintba kerül.

Ezen túl a motorkerékpárok casco vállalt kockázatai szűkebbek, mint a személyautóké, például nem vonatkoznak az extra felszerelésekre, illetve nincs bennük élet- és balesetbiztosítási elem sem.

Ilyen feltételekkel alig van motorkerékpár, amelyikre cascót kötött volna a tulajdonosa - jegyzi meg a CLB, hozzátéve: a díjat úgy kell megállapítani, hogy ne a márka, hanem a típus legyen a mérvadó.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.