BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Simor a legnagyobb hazai bankok vezetőivel egyeztetett

Simor András, a Magyar Nemzeti Bank elnöke ma megbeszéléseket folytatott a legnagyobb hazai kereskedelmi bankok képviselőivel - tudatta a jegybank közleményében. A megbeszélések középpontjában a felelős hitelezés erősítése, a devizahitelezéssel kapcsolatos kockázatok mérséklése állt.

Az általa kezdeményezett találkozón a jegybank elnöke felhívta a magyar bankokat, hogy közösen dolgozzanak ki olyan szabályokat, amelyek eredményeként a forint alapú hitelek a jelenleginél versenyképesebbek lehetnek a devizában kibocsátott hitelekkel - áll a közleményben.

A jegybank elnöke azt kérte a kereskedelmi bankoktól, hogy jelenjenek meg a devizahitelezés kockázatai a hitelfeltételek között. Ez hozzájárulhatna Magyarország kockázati megítélésének javulásához, ezen keresztül a forintkamatok szintjének csökkentéséhez.

A jelenlévők megállapodtak abban, hogy az MNB és a bankok közös munkacsoportot hoznak létre ezen szabályozók megalkotására.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.