BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ne legyen szuperzsaru a Fed - Egymásnak ugrottak a felügyeletek

Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) és a Szövetségi Betétbiztonsági Alap (FDIC) vezetői szembefordultak az Obama-kormánnyal és leszögezték: ellenzik a Fed hatáskörének megnövelését.

Az amerikai kormány új szabályozási terve szerint a Fed a pénzügyi rendszer szuperzsarujává válna: megerősíthetne vagy megvétózhatna egyes pénzügyi döntéseket. Az AP megfogalmazása szerint az a tény, hogy a Fed ezzel a teljes pénzügyi rendszer felügyelőjévé válna, radikálisan átalakíthatja a szektor struktúráját.

Az SEC és az FDIC vezetői azonban kijelentették: a szuperzsaru szerepét egy bizottságnak kellene betöltenie, amely magába foglalná a két említett szervezeten kívül a Fedet és a pénzügyminisztériumot is. a képviselők jelek vitatkoznak azon, mekkora jogkört kapna a létrehozandó tanács.

Ben Bernanke a Kongresszus illetékes bizottsága előtt tegnap úgy nyilatkozott: a Fed elismeri, hogy a honatyáknak joguk van megtudni, mire költik az adófizetők pénzét, de elutasítják, hogy a politikai beavatkozzon a szervezet működésébe. A szervezet elnöke tehát szintén kifogásolja a tervezett átalakítást, igaz, ellenkező okból.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.