BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A forint minimálisan gyengült az euróhoz képest kora reggel

Minimálisan gyengült a forint az euróval szemben csütörtökön kora reggel.

Röviddel 7 óra előtt az euró 267,90 forint volt a a londoni bankközi piacon a szerda késő esti 267,83 forinttal szemben(-0,03 százalék). Ugyanekkor a dollár 185,55 forint volt, szerdán későn 185,57 forint (+0,01 százalék).

Ezzel folytatódott a forint által a napokban elért árfolyam nyereség korrekciója, miután a forint hétfőn hét hónapos árfolyamcsúcsot ért el 264,50 forintos euró árfolyamon. Kedden a nemzetközi tőzsdei indexek gyengülése miatt általános profitkivétel gyengítette a térségbeli devizákat. A kereskedők a korrekció folytatódására számítanak, tekintettel a nemzetközi piacokon a kockázatkerülés érezhető növekedésére.

Kereskedők elmondták: csütörtökön a júniusi ipari termelési adat adhat lökést a forintnak, ha az adat jobb lesz a vártnál.

A forinttal ellentétben minimálisan erősödött csütörtökön kora reggel a cseh korona és a lengyel zloty az euróhoz képest: 0,03 százalékkal 25,932 koronára és 0,03 százalékkal 4,1096 zlotyra.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.