BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már nyitás után zuhanni kezdett a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 158,72 pontos csökkenéssel, 17.692,31 ponton nyitott pénteken.

Az index a legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 0,89 százalékkal gyengült.

Pedig a nap elején még emelkedésre, majd kora délutánig kivárásra, összességében bizonytalan kereskedésre számítanak a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők.

Péter János, a KBC Securities Magyarországi fióktelepének üzeletkötője szerint a nap elején mutatkozhat lelkesedés. A kereskedést húzó OTP emelkedése megtörhet ezen a technikai szinten, mert nem a fundamentumok irányítják a bankpapír árfolyamának mozgását. Akik technikai elemzés alapján döntenek és még nem realizálták a heti nyereséget, azok profitrealizálása lejtmenetre kényszerítheti az OTP árfolyamát, ami hatással lesz a napi tőzsdei kereskedésre - mondta.

Persze, ha az OTP-ben pénteken is jelen lesz az nagy vevő, aki az elmúlt napokban bevásárolt, az új színt adhat a kereskedésnek -vélekedett. Ugyanakkor sok függ a nemzetközi piacoktól - mondta a bróker. Hozzáfűzte: "nagy csodát azért nem várok".

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója kicsit bizonytalan kereskedésre számít. A forint kicsit gyengült az euróhoz képest és a profitkivét is befolyásolhatja az árfolyamokat. Csütörtökön már csak az OTP tartotta a BUX-ot, összhangban a régió bankjainak árfolyam emelkedésével - fűzte hozzá Csáky Attila.

Hozzátette: ha emelkedik is a tőzsdemutató, a növekedés üteme biztosan lassabb lesz. A kereskedők a pénteken magyar idő szerint 14.30-kor megjelenő amerikai munkanélküliségi adatokra várnak, addig kis forgalom várható a Budapesti Értéktőzsdén.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 247,68 pontos, 1,41 százalékos emelkedéssel, 17.851,03 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 31,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

A Mol 95 forinttal, 0,70 százalékkal 13.745 forintra erősödött, 1,2 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 208 forinttal, 4,92 százalékkal 4.435 forintra nőtt, forgalmuk 26,3 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 4 forinttal, 0,58 százalékkal 689 forintra csökkent, forgalma 1,7 milliárd forint volt.

 A Richter papírok árfolyama 200 forinttal, 0,55 százalékkal 36.300 forintra esett, a részvények forgalma 1,6 milliárd forintot ért el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.