BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szép napot jósol az elemző az OTP-nek

Optimista nemzetközi hangulatban erősödéssel nyithat a BUX csütörtökön, s az index a délutáni európai kamatdöntésekig pozitív tartományban is maradhat - vélte Illés László, a QUAESTOR Zrt. elemzője.

Hozzátette: ha túlreagálja a BUX nyitásban a kedvező befektetői hangulatot, esetleg már a kereskedés elején jelentősen, több mint 2 százalékkal emelkedik, akkor napközben már korábban profitkivét, illetve korrekció is lehet.

Délután a Bank of England és az Európai Központi Bank (EKB) kamatdöntésére, illetve ezt követően Jean-Claude Trichet, az EKB elnökének kommentjére figyel a piac: elemzők a kamat tartására számítanak. A kamatdöntések, amennyiben eltérnek a várakozástól, illetve Trichet szavai, megmozgathatják a piacokat - tette hozzá Illés László.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 37,70 pontos emelkedéssel, 17.641,05 ponton nyitott csütörtökön. A szerdai záró értékéhez képest 0,21 százalékkal erősödött.

Az elemző szerint az európai vállalti gyorsjelentések vegyes eredményekről adnak számot, de a kedvező befektetői hangulatban a piac pozitívan fogadja a kevésbé jó eredményeket is. A Magyar Telekom csütörtökön közölt gyorsjelentése a várakozásoknak megfelelő eredményeket tartalmazott, így ez nem hat az árfolyamra, a profit-figyelmeztetés azonban igen - vélte az elemző.

Az eredményeit szerdán közzétevő Rábáról Illés László elmondta, a járműipari recesszió a harmadik, vagy a negyedik negyedévben éri el csak a mélypontját, és bár a cég sikeresen csökkenti a költségeket, az árfolyamon vélhetően meglátszanak majd a borús kilátások.

Az OTP kereskedésében az elemző nem lát olyan jelet, amely az emelkedő trend ellenébe mutatna, de úgy vélte: a papír "túlvett", kisebb korrekció bármikor lehet. Úgy vélte, 3.800 forint felett megmarad az erősödő trend, s felfelé a következő ellenállási szint 4.350 forintnál lesz.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 84,86 pontos, 0,48 százalékos csökkenéssel, 17.603,35 ponton zárt szerdán.

A részvénypiac forgalma 37,1 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények az OTP kivételével gyengültek az előző napi záráshoz képest.

A Mol 300 forinttal, 2,15 százalékkal 13.650 forintra csökkent, 2,7 milliárd forintos forgalomban.

Az OTP részvények ára 79 forinttal, 1,90 százalékkal 4.227 forintra erősödött, forgalmuk 26,7 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 1,00 százalékkal 693 forintra esett, forgalma 2,5 milliárd forint volt.

A Richter papírok árfolyama 605 forinttal, 1,63 százalékkal 36.500 forintra gyengült, a részvények forgalma 4,1 milliárd forintot ért el.

Szektortársa, az Egis 361,9 millió forintos forgalom mellett 50 forinttal, 0,24 százalékkal 20.500 forintra nőtt.

A BUMIX 1.799,14 ponton zárt szerdán, ez 2,92 pontos, 0,16 százalékos csökkenés a keddi záráshoz viszonyítva.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.