BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Éves csúcson az olaj ára

A nap közepére a New York-i elektronikus kereskedelemben 79 dollár fölé emelkedett az olaj ára, majd visszakúszott a 78 dollár fölötti tartományba.

A mai napon ismét határértéket tört át az olaj ára, elérve a 79,05 dolláros hordónkénti árfolyamot. Az ár a 2009-es rekord megdöntését követően 78,38 dolláron állapodott meg, a pénteki záróár 78,53 dollár volt – jelenti az AP.

Az olaj ár a múlt héten lépett ki az öt hónapig érvényes 65 és 75 dollár közötti sávból a csökkenő tartalékok és a gazdasági növekedésre vonatkozó jó hírek hatására. Az elemzők ugyanakkor a rali ellenére óvatosan nyilatkoznak.

A JBC Energy bécsi szakértője nem lát okot arra, miért ne csúszna vissza az árfolyam az fent említett határértékek közé. A cég úgy látja, az árak inkább a piaci optimizmus, mint a fundamentumok mozdítják felfelé. A finomítók alacsony marzsai, az OPEC tartalékai, a jelentős gázolaj és fűtőolaj készletek, valamint a negatív gazdasági adatok mind az ár várható csökkenésére utalnak a JBC Energy meglátása szerint.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.