BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Már nyitás után zuhanni kezdett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 413,36 pontos csökkenéssel, 19.903,68 ponton nyitott pénteken.

Az értéktőzsde csütörtöki záró értékéhez képest 2,03 százalékkal gyengült. Negatív tartományú nyitást, majd pesszimista hangulatú kereskedést várnak pénteken a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett szakértők. 

Illés László, a QUAESTOR Értékpapír Zrt. elemzője elmondta: a délelőtt folyamán tovább folytatódhat a negatív nemzetközi befektetői hangulat, ami a budapesti börzén is erőteljesen jelentkezhet, így várhatóan 100 pont körüli negatív tartományban nyithat pénteken a BUX.

Az elemző rámutatott: délután 14 óra 30 perckor két jelentős makroadatot is nyilvánosságra hoznak az Egyesült Államokban, amelyek meghatározzák majd a pénteki nap utolsó negyedének kereskedését.

Illés László úgy vélte, a nemzetközi tőzsdék elmúlt napokban tapasztalt gyenge teljesítménye csak a korábbi jelentős emelkedések korrekciója, a globális esésre még várni kell.

Kovács Attila, az OTP Bank Nyrt. üzletkötője szintén negatív nyitást és kereskedési napot vár, mivel úgy vélte: a csütörtöki nemzetközi esést a régiós piacok nem reagálták le, így várhatóan ezt a "lemaradást" pénteken bepótolják.

Aláhúzta: a délutáni makroadatok jelentősen befolyásolhatják a kereskedést, mivel ha elmaradnak a várt értékektől, akkor további mélységekbe taszíthatják a vezető indexeket, míg ha a vártnál jobbak lesznek megtorpanhat az esés.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,76 pontos, 0,45 százalékos emelkedéssel, 20.317,04 ponton zárt csütörtökön.

A részvénypiac forgalma 21,8 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.