BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csökkent a K&H profitja

A legtöbb területen nőtt a bankcsoport piaci részesedése

A K&H csoport 8,5 milliárd forintos adózott eredményt ért el 2009 első három negyedévében, amely nem egészen egyharmada az egy évvel korábbinak – hangzott el a hitelintézet által rendezett mai sajtótájékoztatón.

Marko Voljc, a K&H Bank vezérigazgatója szerint a kisebb profit annak tulajdonítható, hogy a romló makrogazdasági környezet miatt jelentősebb céltartalékot képeztek.

A bank piaci részesedése ugyanakkor – a vállalati hitelek és a lakossági betétek kivételével – minden területen és termékben nőtt az egy évvel korábbihoz képest. A költségszintet szintén sikerült kordában tartani: a működési költségek ugyanis 1 százalékkal, 57 milliárd forintra csökkentek.

A K&H csoportszintű mérlegfőösszege 3081 milliárd forintot ért el a harmadik negyedév végén, ami közel 12 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbit.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.