BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Meglepően jól teljesített az Allianz

Az Allianz biztosítótársaság nyeresége az idei harmadik negyedévben meglepetésre jelentősen, 23 százalékkal növekedett, és összege ennek köszönhetően 1,32 milliárd euró lett.

A profitnövekedésében az élet- és betegbiztosítási ügyletek élénkülése játszott jelentős szerepet - közölte Oliver Bate, a konszern pénzügyi igazgatója. Az előző év harmadik negyedében az Allianz még 2 milliárd euró összegű veszteséget halmozott fel – jelenti az AP.

A konszern forgalma az idei harmadik negyedben 5 százalékkal, 22 milliárd euróra nőtt. Az igen jó eredmény azt mutatja, hogy az Allianz a strukturálisan alacsonyabb hozamokkal bíró piaci környezetben is szilárd hozamokat tud gazdálkodni. A biztosítótársaság megerősítette: a gazdasági környezet fokozatos javulására számít 2009-ben, amellett, hogy a globális gazdaság teljesítménye 2,3 százalékkal csökken. Az élénkítő programok befejezése, valamint a magas deficitek szintén lassíthatják a növekedést. Az Allianz meglátása szerint a biztosítási díjak csak lassan emelkednek, amennyiben áremelkedésre egyáltalán sor kerül.

Míg globális szinten az Allianz életbiztosítási üzletága jól szerepelt, addig itthon – más piaci szereplőkhöz hasonlóan – a cég jelentős veszteséget könyvelt el ebben a szektorban. A Magyar Biztosítók Szövetségének kimutatása szerint itthon a kis, feltörekvő biztosítók nyertek, míg a nagyok veszítettek a válságon.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.