BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Elégedett a Vienna Insurance Group

A biztosító előzetes adatai szerint 440 millió eurós adózás előtti eredménnyel zárta a 2009-es évet, ami azt jelenti, hogy a Vienna Insurance Group túlteljesítette a 2007-es év erős eredményeit is.

A cég 440 millió euró adózás előtti eredményt ért el tavaly, 19 százalékkal kevesebbet az előző évinél és 3 millióval többet a 2007-esnél. A biztosító jónak értékelte az elért eredményt. 2010-ben az adózás előtti eredmény tíz százalékos növekedésével számol Közép-Kelet-Európa egyik vezető biztosítási csoportja.

A csoport díjbevételei 1,2 százalékkal növekedtek tavaly, 8,2 milliárd eurót tettek ki. Ebből 4,75 milliárd - 0,7 százalékos csökkenés - volt a nem élet jellegű biztosításokból, 3,48 milliárd - 3,9 százalékos növekmény - az életbiztosításokból származó bevétel. A cég helyi valutában számolt növekményei Bulgáriában és Magyarországon erősödtek a legjobban.

A Vienna Insurance Group a cseh és a lengyel piacot látja a legstabilabbnak, az előrejelzés szerint az idei évben kedvező fordulat várható a régióban, igaz, erre csak a gyengélkedés időszaka után kerülhet sor.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.