BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hozta a kötelezőt az OTP

Bár az utolsó negyedéves eredmény jóval elmaradt a korábbiaktól, az OTP csoport 2009-ben is produkálni tudta a saját előrejelzésének megfelelő nyereséget.

A csoportszintű, korrigált, adózott profit meghaladta a 151 milliárd forintot. Csányi Sándor elnök-vezérigazgató elégedetten nyilatkozott a múlt év kapcsán, rámutatva arra, hogy mind a tőke-, mind a likviditási helyzet stabil, a hitelportfólió minősége pedig stabilizálódni látszik.

Ezzel együtt az első számú hitelintézeti csoport menedzsmentje meglehetősen bizonytalannak ítéli meg a makrokörnyezet további alakulását, így ezúttal az ez évre várt eredményre nem adtak előrejelzést.

A tőzsdei befektetők reakciója egyértelműen pozitív volt a bemutatott számok kapcsán. Az OTP árfolyama tegnap 2,13 százalékkal, 5692 forintra emelkedett a Budapesti Értéktőzsdén, nagy, közel 13,5 milliárdos forgalom mellett.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.