BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Nem lesz elég az állami nyugdíj

Hazánkban a nyugdíjcélú kiadások GDP-arányosan meghaladják az OECD-országok átlagát, ezért az állam ösztönzőkkel próbálja fokozni a nyugdíjcélú megtakarításokat.

A lakosság azonban még mindig az államtól várja a nyugdíjproblémák megoldását. A nyugdíjasévekről való gondoskodást már fiatal korban el kellene kezdeni.

Azt is figyelembe kellene venni, hogy a nyugdíjcélú megtakarítás hosszú távú befektetés, a róla szóló döntéseket nem érdemes a krízis piaci eredményeire alapozni.

Magyarországon a nyugdíjjal kapcsolatban rendkívül bizonytalanok az emberek. Az Aviva csoport kutatása szerint a magyarok 59 százaléka nincs tisztában az állami nyugdíj mértékével, illetve a magán- és önkéntes nyugdíj-megtakarításokkal kapcsolatos lehetőségekkel, szabályozásokkal, tennivalókkal, és összességében úgy érzi, nem képes megbirkózni a nyugdíjaséveire való felkészüléssel. Ez az arány Romániában 44, Csehországban mindössze 26 százalék.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.