BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 266,28 pontos emelkedéssel, 24.991,92 ponton nyitott pénteken. A legutóbbi, csütörtöki záró értékéhez képest 1,08 százalékkal erősödött.

A Görögországnak nyújtandó EU-IMF mentőcsomag elfogadása után pénteken pozitív lesz az alaphangulat, de csökkenés is jöhet a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett elemzők szerint. 

 Alapvetően emelkedésre számít Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. részvényelemzője, az Európai Unió és a Nemzetközi Valutalap (IMF)Görögország megsegítését célzó, három évre szóló programjának elfogadása miatt. A hangulatot tovább javítja, hogy a görög kormány vállalta a közszférában a 13. és a 14 havi fizetések eltörlését.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Hatással lesz a kereskedésre, hogy az Egyesült Államokban pénteken teszik közzé az első negyedéves GDP adatokat és a chicagói beszerzési menedzserindexet.

Nyári Zsolt, a KBC Securities üzletkötője szintén pozitív hangulatra számít, ugyanakkor megjegyezte, hogy a kereskedés kiszámíthatatlan lehet. Úgy látja, a jó hangulat miatt sokan a délutáni órákban realizálhatják nyereségüket - elsősorban az OTP papírok esetén - így esést is elképzelhetőnek tart.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 403,68 pontos, 1,66 százalékos emelkedéssel, 24.725,64 ponton zárt csütörtökön. A részvénypiac forgalma 19,2 milliárd forint volt csütörtökön, a vezető részvények a Richter és az Egis kivételével drágultak az előző napi záráshoz képest.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.