BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Raiffeisen Bank: 1,4 milliárd forint veszteség 2009-ben

A Raiffeisen Bank adózás előtt 1,4 milliárd forint veszteséget könyvelt el 2009-ben, a bank a halasztott adónak köszönhetően 754 millió forint adózás utáni eredménnyel zárta az elmúlt évet

A közlemény szerint a nehéz gazdasági környezetben a Raiffeisen Bank megőrizte likviditását, stabilitását. Az üzleti eredmények alakulását a dologi és személyi költségek terén bevezetett költségtakarékossági intézkedések pozitív irányba befolyásolták, míg a kockázati költségek jelentős emelkedése negatív irányba mozdította el az eredményességet.

 A Raiffeisen Bank nemzetközi számviteli elvek (IFRS) szerint készített pénzügyi jelentésének előzetes, nem auditált adatai alapján a tavaly év végi mérlegfőösszeg 2.371 milliárd forintot tett ki. Ez a 2008. december 31-i 2.566 milliárd forint mérlegfőösszeghez képest 195 milliárd forintos, 7,6 százalékos csökkenés a gazdasági recesszió hatásaival és a hitelezési aktivitás visszaesésével magyarázható - olvasható a banki dokumentumban.

    Az üzleti bevételek 2009. végére 12 százalékkal 142 milliárd forintra emelkedtek, az üzleti költségek, ráfordítások 2 százalékkal csökkentek az előző évihez képest.

A Raiffeisen Bank céltartalék-képzési politikájának részét képezték a kiemelt jelentőségű kockázatkezelési lépések, melyek biztosították a pénzintézet stabil, kiegyensúlyozott működését.

    A banknak az átlagosnál konzervatívabban képzett céltartalék-állománya 70,7 milliárd forintot tett ki az elmúlt év végén (2008 végén ez az összeg 28,7 milliárd forint volt).

    A Raiffeisen Bank tőkehelyzete stabil, szavatoló tőkéje 2009. végén 173,3 milliárd forint volt. A pénzintézet tőkeellátottsága megfelelő szintű, a 2009. év végén 9,56 százalékon állt a tőke-megfelelési mutató.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.