BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kettős nyomás tolja felfelé az olajárat

Az olaj ára ma ismét jóval 86 dollár fölé emelkedett, miután a görög mentőcsomaggal kapcsolatos bizonytalanság és a Mexikói-öbölben terjedő olajfolt együtt hatott az árra.

A június jegyzésű amerikai nyersolaj 86,79 dollárig emelkedett, majd 86,23 dollárig csúszott vissza Londonban, miközben a Brent 87,68 dollárt ért el. A Commerzbank elemzője szerint a görög mentőcsomag az árupiacokat serkenti, hiszen támogatja a kockázatvállalási kedvet, ugyanakkor a piaci egyelőre visszafogottan reagált – jelenti a Reuters.

Carsten Fritsch úgy látja, hogy az esetleges amerikai ellátási gondok, valamint a Mexikói-öbölben terjedő olajfolt miatti aggodalmak felhajtják az olaj árát. Egyesek úgy gondolják, hogy az olajfúró balesete a kitermelés csökkenését eredményezi majd és így csökkenhetnek az egyelőre viszonylag magas szinten álló amerikai készletek is.

Ezzel párhuzamosan az európai piacok igen nyomottan reagáltak a görögöknek nyújtott segély bejelentésére, a fontosabb indexek sorra csökkentek

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.