BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rekord emelkedés jöhet ma a BÉT-en a mentőcsomag miatt

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1,370,9 pontos emelkedéssel, 22.794,64 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 6,40 százalékkal erősödött.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint a múlt heti rekord esés után hétfőn rekord emelkedés jöhet, az euró védelmében a hétvégén összerakott, potenciálisan 750 milliárd eurós segélykeret nyomán.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt 

Az elemző úgy véli, amennyiben a reggel látható jókedv a folytatásban is kitart, úgy nem csak korrekció lehet, hanem ismét emelkedő trendbe léphet a piac. A magyar blue chip papíroknak van honnan visszapattanniuk, miután a múlt héten a régióban is a leggyengébb volt a magyar piac, így Balásy Zsolt szerint akár 5-10 százalékos emelkedések sem kizárhatóak hétfőn.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank üzletkötője szintén pozitív korrekcióra számít. Úgy véli a kereskedés elején még félve vásárolhatnak a befektetők a múlt heti nagy esésből tanulva, de a piac végére összejöhet pár száz pontos emelkedés.

A BUX 1.464,68 pontos, 6,40 százalékos csökkenéssel, 21.423,66 ponton zárt pénteken. A részvénypiac forgalma 60,8 milliárd forint volt, a vezető részvények kivétel nélkül zuhantak az előző napi záráshoz képest.

MTI Eco-->

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.