BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Súlyosbodó adósságválság

A világ tőzsdéi súlyos mínuszokkal jelezték tegnap azoknak a félelmeknek a terjedését, hogy az európai adósságválság immár a globális fellendülést is hátráltathatja.

A BUX 4,62 százalékkal csökkent, az OTP kereskedését pedig fel is kellett függeszteni. A bankpapírok ára 10,46 százalékkal, 5310 forintra esett. A helyzet súlyosbodásának jeleként tegnap Olaszországban is szigorú megszorításokat jelentettek be, és a fiskális szigor áll az új brit kormány terveinek a középpontjában is.

Magyarország esetében a Nomura ugyanakkor arra figyelmeztetett, hogy nő a mind lazább fiskális politika kockázata. A válságkezelés egy másik frontján Michel Barnier uniós belső piaci biztos ma teszi közzé azt a javaslatát, amely szerint extra adót vetnének ki az EU-ban működő bankokra, és az ebből befolyó pénzből speciális alapokat hoznának létre.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A témáról szóló jegyzet itt olvasható

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.