BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Száguld a Mol, erősödik a forint

A hazai deviza jelentősen erősödött reggel óta és a BÉT is enyhe pluszban van másfél órával a nyitást követően.

A forint a 275-ös szint felett kezdte a napot, de mostanra 273,73 forintig erősödött az árfolyam. A dollár ára 215,13 forint, a svájci frankért 194,19 forintot adnak.

A BUX 0,37 százalékos pluszban, 23 341 ponton áll, az erősödést jelenleg a Mol vezeti, de a Magyar Telekomon kívül az összes blue chip pluszban van. Az olajipari papír 20 215 forintos árával már a nap nyertesei közé tartozik a Global FX-nél. A Richter ára 42 550 forint, az OTP-ért 6 423 forintot adnak. A Magyar Telekom 648 forintért kel el és az árfolyam tovább csökken, ebben vélhetően szerepet játszik, hogy a cég az elemzői várakozásoknál rosszabb eredményekről számolt be.

Szatmári Tamás, a Raiffeisen Bank Zrt. üzletkötője a nemzetközi piacokat követve lefelé tartó árfolyamokra számít. A piacokon úrrá lett a félelem - tette hozzá.

Az arany ára egyébként rekordott dönt ma az ázsiai kereskedésben, míg a kőolaj árfolyama tovább zuhant az euró gyengülésével párhuzamosan.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.