BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A tervezettnél több állampapírt sikerült eladni a keddi aukción

A vártnál jobban sikerült a három hónapos kincstárjegyek tegnapi aukciója, ez a forint árfolyamának alakulására is kedvező hatást gyakorolt.

Az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) közlése szerint összesen 50 milliárd forint értékben adtak el az állampapírokból, szemben az eredetileg meghirdetett 45 milliárddal. A befektetők 133,3 milliárd forint értékben nyújtottak be ajánlatokat, szemben az egy héttel korábbi 52,5 milliárddal. Az átlaghozam 5,46 százalékot ért el, ez egy bázisponttal alacsonyabb az egy héttel korábbinál.

„A befektetők úgy vélik, hogy a Magyar Nemzeti Banknak a közeljövőben nem kell kamatemelést végrehajtania, így a jelenleg elérhető hozam több mint szép” – értékelte a fejleményeket a Bloomberg hírügynökségnek adott nyilatkozatában Cselényi György, a BNP Paribas kereskedője.

A tegnapi aukció eredménye mindenesetre nagyon biztató a korábbi fejleményekhez képest. Az egy héttel ezelőtti aukción ugyanis az ÁKK tízmilliárddal kénytelen volt leszállítani az értékesítendő mennyiséget, annak nyomán, hogy az IMF-fel és az EU-val folytatott tárgyalások megszakadása után csökkent a befektetői bizalom. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.