BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Csúcson a forint! Suppan: Erősödünk, amíg tart a jó hangulat.

A forint ma is erősödni tudott a vezető devizákkal szemben. Suppan Gergely a Takarékbank elemzője szerint a külkermérleg, az OTP teljesítménye a stresszteszten, a nemzetközi hangulat is fűtheti a magyar piacokat.

Suppan Gergely a Takarékbank elemzője nyilatkozatában elmondta lapunknak, hogy a forint erősödése mögött a masszív külker többletünk, a külföldi működőtőke beáramlása, és a javuló nemzetközi hangulat állhat.

A forint pillanatnyi árfolyamát itt megtekintheti!

A térség devizái kulcsszinteket törtek át, a zloty 4 euró alá erősödött, ez is hajthatja a forintot. Amíg a nemzetközi hangulat fűti a tőzsdéket és a devizákat addig nem várható gyengülés. A frank amúgy is gyengül az euróval szemben, így a forint „duplán” tud erősödni.

Az OTP stresszteszten való remek teljesítménye is közrejátszhat a piacok szárnyalásában. Az euró jelenleg 282,93 forintba kerül, a dollár 217,17 forint a bankközi devizapiacon. A figyelem középpontjában ismét a svájci frank van, amiért jelenleg 205,16 forintot kell adni. Az EUR/USD árfolyam nem mozdul a tegnapi szintekről, 1,3 dollár az euró ára.

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.