BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Hosszabb távú befektetésre ösztönöz a Pioneer

„A közeljövőben jelentősen átrendeződhet a hazai befektetési piac” – állítja a Pioneer Alapkezelő Zrt. A forint árfolyamának jelentős gyengülése miatt a befektetőknek kézenfekvő lehet a hazai fizetőeszköztől való eltávolodás.

A Pioneer úgy látja, a magasabb hozamok elérése érdekében hosszabb távon (három-öt év), kockázatosabb befektetésekben, így magyar részvényekben érdemes gondolkodni. „A befektetők többsége még mindig a mérsékelt kockázatú befektetéseket keresi, bár most a megtakarítási portfólió diverzifikálásával és egy részének kockázatosabb részvényalapokba fektetésével jó hozamokra lehet szert tenni” – hangsúlyozta Vízkeleti Sándor vezérigazgató.

Elemzők szerint a forintbetétek kamatai a következő hónapokban tovább csökkenhetnek, majd viszonylag alacsony szinten stabilizálódhatnak, ez kedvezőtlenül hathat a befektetési hajlandóságra. Ám a részvényárfolyamok a várható profitnövekedés miatt továbbra is kedvező hozamlehetőséget kínálnak. A tartós befektetési számla is vonzóbbá teheti a hosszú távú, kockázatosabb befektetéseket: akár nullaszázalékos árfolyamnyereség-adós konstrukciót kínál a lakosság számára. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.