BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Stressztesztek: Ködös banki állapotfelmérés

Nem jutottak egyetértésre találkozójukon az uniós pénzügyminiszterek azzal kapcsolatban, hogy pontosan milyen adatokat hozzanak nyilvánosságra a banki stressztesztek eredményeinek jövő pénteken esedékes ismertetésekor.

Christine Lagarde francia pénzügyminisztet azt mondta, hogy a döntést alighanem csak a közzétételt megelőző napon, egy telekonferencia során hozzák majd meg.

A Reuters által névtelenül idézett források szerint Párizs vitatja, hogy a pénzintézetek államkötvényeknek való kitettségét is nyilvánosságra kellene hozni, miközben Nagy-Britannia és Spanyolország a teljes átláthatóság mellett érvel, a korábban inkább a titkolózás felé hajló Németország pedig az államadósságok kapcsán már szintén a nyilvánosságot támogatja.

A folytatódó viták aligha segítenek eloszlatni a stressztesztekkel kapcsolatos piaci kételyeket, azok pedig elsősorban a bankoknak ártanak.

A befektetők attól tartanak ugyanis, hogy a stressztesztek nem lesznek alkalmasak a pénzintézetek valódi helyzetének a megítélésére.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.