BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erős maradt a forint, a nap vesztese az OTP

A hazai deviza a bíztató adatok, és a sikeres államkötvény aukció után tartotta magát a 280-as szint alatt az euróval szemben, a BUX viszont erős mínuszban zárt.

A BÉT zárásakor egy euró 279, 73 forintot ért. A hazai deviza árfolyamát egyrészt a meglepően jó ipari termelési adat, másrészt az újabb, sikeres államkötvény aukció segítette. A dollár ára 212,54 forint, a svájci frank 203,06 forinton forog.

A BUX 1,8 százalékos mínuszban, 22 981 ponton zárt. A parkett vörösbe borult délután, a legnagyobb mínuszt az OTP szenvedte el, a papír 4,25 százalékos veszteséggel, 5 400 forinton zárt. A Mol ára 0,96 százalékkal, 20 500 forintra csökkent, a Magyar Telekom árfolyama 0,58 százalékkal mérséklődött és 680 forintra csúszott vissza. Az általános medve hangulatban a telekomm cég teljesítményén nem látszott meg különösebben a nem túl fényes eredmény jelentés. A Richterért 0,32 százalékkal kevesebbet, 46 350 forintot adtak.

Friss deviza- és részvénypiaci adatok itt

A későbbiekben tovább romolhat a hangulat, hiszen a nemzetközi piacokat meghatározó amerikai munkanélküliségi adat a vártnál rosszabbul alakult. Az Európai Központi Bank a várakozásoknak megfelelően nem módosította az alapkamatot és Jean-Claude Trichet szerény kilábalásról beszélt tájékoztatóján, és nem tett utalást az exit stratégia megkezdésére.

A figyelem délután az árupiac felé fordult, hiszen az aszály és a tűzvész hatására rekordot döntött a búzaár, miután a második legnagyobb exportőr, Oroszország közölte, hogy augusztus 15-től leállítja a kivitelt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.