BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Rajzcsemegékkel kezdődik az őszi szezon az Arténál

Szombat délben rendezi meg 45. árverését az Arte Galéria, amely az új szezonnak megújult, kifejezetten látványos és felhasználóbarát (az aukciós tételek bemutatását tekintve hazai viszonylatban talán a legjobb) honlappal vágott neki. Az aukciónak a Magyar Építőművészek Szövetségének székháza, a kiállításnak a Ferenczy István utcai galéria ad otthont.

Marsó Diana a cég hagyományaihoz híven ezúttal is sokszínű válogatást mutat be a 20. (és kisebb részben a 19.) század magyar rajz- és grafikai művészetéből. A 182 tétel között a pár tízezer forintos sokszorosított munkák mellett néhány 50–100 ezer forint között induló csemegét is találunk. Ilyen például a Dési-Huber-hagyatékból származó, mindkét oldalán egy-egy rajzot tartalmazó lap (75 ezer forint), az ugyancsak kétoldalas Nagy Sándor-vázlatsorozat (60 ezer) vagy Schönberger Armand Nővérek című, 70 ezer forintról startoló monotípiája. Ugyancsak kuriózum, de már 24 ezer forinttól a miénk lehet Jeges Ernő tussal készült önarcképe, Benczúr Gyula Az ambachi villa című, 1880-as évekbeli alkotása pedig 48 ezer forintról indul. A sokszorosított grafikák közül kiemelkednek Galántai György szitanyomatai, egy Kondor Béla-rézkarc, illetve Kass János különböző technikájú lapjai. TG

Jótékonyság

Az aukciót öt jótékonysági tétel (közöttük Barcsay Jenő, és Korniss Dezső-szitanyomatok) zárja. Ezek bevételét a tulajdonos egy egészségügyi intézmény támogatására ajánlotta fel.


Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.