BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Több helyen árulják a Quantis alapjait

Szeptembertől már az Erste Private Banking ügyfelei, valamint az Erste Befektetési Zrt. által üzemeltetett www.hozamplaza.hu befektetési platformot használók számára is elérhetők a Quantis Investment Management Zrt. – a Brokernet csoport alapkezelő társasága – befektetési alapjai.

„A Hozam Plazán keresztül ez év szeptemberétől a nap 24 órájában online bárki elérheti a multi-manager részvényalapjainkat” – mondta Sárándi Ákos, a Quantis vezérigazgatója. Hozzátette: mivel a cég minden alapja forintban denominált, azok különösen érdekesek lehetnek a tartós befektetési számla (tbsz) vagy a nyugdíj-előtakarékossági számla iránt érdeklődők számára.

A vezérigazgató szerint a Quantis által kezelt alapok alapja konstrukciók leveszik az ügyfelek válláról azt a terhet, hogy ők maguk találják meg a jövőben várhatóan kimagaslóan teljesítő alapokat.

Az Erste és a Quantis együttműködése a privát banki szektorra is kiterjed. „Több Quantis-alap is olyan speciális befektetési célterülettel rendelkezik, amelynek nincs alternatívája a forintos részvényalapok között. Ilyenek a kizárólag Indiába, Kínába vagy Dél-Amerikába fektető alapok, amelyek indulásuk óta kiemelkedő teljesítményt produkálnak. Mivel ezek forintban is elérhetők, a tbsz miatt a privát banki ügyfelek között is komoly sikerre számítunk” – hangsúlyozta Kállay András, az Erste Private Banking igazgatója.

A Budapest Alapkezelő szintén a napokban jelentette be, hogy 2010 szeptemberében két új, előre rögzített céldátumra optimalizált befektetési alapot is elindít, amelyek – a Quantis befektetési alapjaihoz hasonlóan – a tőkeveszteségek elkerülése érdekében dinamikusan kezelik a részvénykitettséget. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.