BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Új befektetési konstrukciók a Budapest Alapkezelőtől

Új, aranyba fektető alapot indít a Budapest Alapkezelő. „Napjainkban az arany a kiegyensúlyozott portfóliókosár szinte kötelező eleme, az értékállóságot biztosítja a befektetőknek” – mondta el Pázmándi László, az alapkezelő vezérigazgató-helyettese. Jelenleg a kormányzatok és a nemzeti bankok komoly erőfeszítéseket tesznek a gazdaságok talpra állítására, a meghirdetett egyensúlyjavító csomagok hatása azonban még bizonytalan. Ha a közeljövőben a világgazdaság növekedése felgyorsul és a banki hitelezés megélénkül, a gazdaságot számottevő pénzmennyiség áraszthatja el, s ez inflációhoz, a devizák leértékelődéséhez is vezethet, az arany viszont ilyenkor is értékálló befektetés szokott lenni.

A Budapest Arany Alapok Alapja, amely e héttől jegyezhető, tőzsdén kereskedett alapokon (ETF-eken) keresztül fektet a nemesfém piacába. Az aranyalap minimálisan ötéves időtávra ajánlott, és akár tartós befektetési számlára (tbsz) is vásárolható. A Budapest Alapkezelő kifejezetten a tbsz-re fejlesztette ki a szeptember elejétől jegyezhető Budapest 2015 Alapot, amelynek különlegessége, hogy előre rögzített céldátumra – vagyis 2015 végére – optimalizált befektetési lehetőséget biztosít. Szintén szeptemberben indult a cég másik újdonsága, a Budapest Zenit Alapok Alapja, amely az átlagosnál nagyobb kockázatot kedvelő, magasabb hozamkitettséget kereső ügyfeleknek teszi lehetővé, hogy részesedjenek a feltörekvő (Ázsia, Dél-Amerika és EMEA régió), valamint a fejlett piacok (Észak-Amerika és Nyugat-Európa) teljesítményéből. VG

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.