BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jelentős hozamesés mellett adták el a magyar kötvényeket

Az Államadósság Kezelő Központ ma 3, 5 és 10 éves kötvényeket értékesített, a tervezett 50 milliárd forint értékben. A hozamok jelentősen csökkentek az előző kötvényeladáséhoz képest.

A 3 év lejáratú kötvényekre 38,8 milliárd forintnyi ajánlattal jelentkeztek be az elsődleges forgalmazók, melyből az ÁKK az eredetileg tervezett 20 milliárd forintnyit fogadott el. A minimális hozam 6,35 a maximális 6,41 és az átlaghozam 6,38 százalék lett. A hozam 40 bázisponttal mérséklődött az előző, két héttel ezelőtti 3 éves aukció hozamához képest.

Az 5 éves államkötvényeket 15 milliárd forint értékben adta el az ÁKK, melyre 27,95 milliárd forintnyi ajánlat érkezett. A hozamok 6,47 és 6,54 százalék között szóródtak, az átlaghozam 6,51 százalékos lett, mely 31 bázisponttal alacsonyabb az előz öt éves futamidejű kötvények hozamához képest.

A 10 év lejáratú állampapírokra 20,8 milliárdnyi ajánlat érkezett, az adósságkezelő tartotta az eredetileg tervezett 15 milliárdos eladási szintet. A minimális hozam 6,61, a maximális 6,7 és az átlaghozam 6,66 százalék lett, mely 33 bázisponttal mérséklődött a két héttel ezelőtti aukció átlaghozamához képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.