BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Minden fronton gyengült a forint, esett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 23 415 ponton fejezte be a pénteki kereskedést, ezzel a BUX 0,36 szá-zalékkal teljesített a csütörtöki záróérték alatt. A forgalom nagyobb volt az átlagosnál, a nap végére megközelítőleg 30 milliárd forint cserélt gazdát a befektetők között. A vezető részvények a hét utolsó kereskedési napján is felemás teljesítményt nyújtottak.

Az OTP papírjai 5755 forinton zártak, ez 0,61 százalékos javulást jelentett. A másik „jó tanuló” az Egis volt, amelynek részvényei 1,08 százalékos emelkedéssel, 23 500 forinton köszöntek el a kereskedéstől. A Richter ára gyakorlatilag nem változott, ugyanúgy 47 800 forintot ért, mint egy nappal korábban. A Mol viszont 20 600 forintig esett vissza, ez 1,34 százalékos gyengülésnek felelt meg, míg a Magyar Telekom 600 forinton fejezte be a hetet, s ezzel 1,8 százalékkal lett olcsóbb, mint volt csütörtökön.

A forint valamennyi meghatározó devizával szemben gyengült. Délután öt óra magasságában az euróért 274,93, míg a svájci frankért 205,06 forintot kértek a bankközi devizapiacon. A dollár jegyzésára ugyanekkor 196,2 forint volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.