BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a tőzsde - Van még erő a magyar papírokban

A piacban van még erő, van emelkedési lehetőség, így nemcsak az OTP indulhat el 6.000 fölött, hanem "nekimehetnek" a 21 ezres Mol árfolyamnak is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 53,28 pontos emelkedéssel, 23.681,43 ponton nyitott csütörtökön. A legutóbbi, szerdai záró értékéhez képest 0,23 százalékkal erősödött.

A legfrissebb piaci adatokat itt megtekintheti!

Emelkedést várnak a Budapesti Értéktőzsdén csütörtökön az MTI által megkérdezett szakértők, mert mint mondták, bizakodó a piac, és úgy tűnik, hogy a vételi oldal az erősebb.

Gerőcs Tamás, az Equilor Befektetési Zrt. elemzője pozitív nyitást vár a nemzetközi hangulat alapján. A kínai GDP jobb lett a vártnál, ami erősíti a képet, hogy kínai kamatemelés a gazdaság stabilizálására, a gazdaság hűtésére szolgál. Az amerikai piacon is kedvező a hangulat. A nap további részében makroadatok és vállalati gyorsjelentések szabnak majd irányt a kereskedésnek.

A BÉT-en a Magyar Telekom és az OTP is fontos támaszt talált 600, illetve 6.000 forinton - mondta az Equilor elemzője, és hasonlóan vélekedett Sőre Balázs is, a Buda-Cash Brókerház Zrt. elemzője is.

Sőre Balázs szerint a piacban van még erő, van emelkedési lehetőség, így nemcsak az OTP indulhat el 6.000 fölött, hanem "nekimehetnek" a 21 ezres Mol árfolyamnak is. A szerdaihoz hasonló nyitás után felfelé indulhatnak az árfolyamok. A hangulat változni látszik, bár a Bézs Könyv az amerikai gazdaságról nem mondott igazán újat, ami nem vetít előre esetleges amerikai kamatemelést.

 A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 150,95 pontos, 0,64 százalékos emelkedéssel, 23.628,15 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 17,1 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények vegyesen zártak az előző napi záráshoz képest.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.