BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Szárnyalt az OTP, nagyot esett a Richter

A régiós trendtől eltérően mínuszban zárt a BUX, a lengyel WIG20 index 0,35 százalékkal, a német DAX index 0,5 százalékkal erősödött hétfőn.

A Budapesti Értéktőzsde indexe, a BUX 0,03 százalékkal csökkent a hét első kereskedési napján, így 23 407,53 ponton zárt.

A friss tőzsdei és devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP részvényei a délelőtti bizonytalan kezdést követően szárnyalni kezdtek, és a nap végére 17 milliárd forint feletti forgalommal 2,97 százalékos pluszt értek el, így 5 926 forinton jegyezték azokat.

A nap vesztese a Richter, a társaság részvényei egész nap negatív tartományban tartózkodtak. A gyógyszeripari részvényekért 1,67 százalékos csökkenést követően 47 000 forintot kértek záráskor. A Mol papírok a kereskedés végére nagyot estek, a délután folyamán még minimálisan, ugyan de erősödtek az energia papírok azonban zárásra 1,57 százalékos mínuszt értek el, melyeket így 20 275 forinton jegyeztek.

Az MTelekom árfolyama is csökkent, a távközlési papírok árfolyama 1,5 százalékkal esett, így 591 forinttal zártak hétfőn.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.