BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Ellenszélben erősödik a forint

A forint erősödött a bankközi devizapiacon, miközben a lengyel zloty gyengült az euróval szemben.

Az euró 273,95 forintba kerül délelőtt, erre a szintre a reggeli 274,6-274,8-as szintről erősödött. A svájci frank ára 201,8 forint, mely kedvezőbb a reggeli 202,2-es szinthez képest.

Tegnap délután a svájci frank jelentős gyengülésen ment keresztül, így a dollárral szemben a paritás közelébe került az alpesi deviza.

A friss devizapiaci adatokat itt megtekintheti!

A forint a régió legjobban teljesítő devizája: a tegnapi záróhoz képest majdnem 0,3 százalékot erősödött, míg a lengyel zloty 0,1 százalékos mínuszban áll az euróval szemben. A román lej és a cseh korona árfolyama alig változott a nap folyamán a közös európai fizetőeszközhöz képest.

Az ír adósságválsággal kapcsolatos félelmek enyhülni látszanak, az elmúlt napokban stabilizálódott az euró a bankközi devizapiacon.

A forint viszonylag kedvezőtlen nemzetközi hangulatban erősödik: a vezető európai tőzsdeindexek nem tudtak pluszba kapaszkodni délelőtt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.