BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Kétéves rekord közelében az olaj ára

Az olaj ára ma megközelítette a 90 dolláros értéket, amire 2008 októbere óta nem volt példa.

A Brent nyersolaj ára 89,70 dollárra emelkedett a New York-i kereskedésben, míg az Északi-tengeri Brentért 89,47 dollárt adtak ma. A decemberi jegyzésű könnyű nyersolajjal viszont "csak" 88,49 dolláron kereskedtek ma. Az olaj ára utoljára 2008 októberében lépte át a 90 dolláros határt.

Az olajpiacnak lendületet adott az OPEC jelentése, amelyben az olajat exportáló országok a korábban prognosztizáltnál 1,6 százalékkal nagyobb olajkeresletre számítanak az idei év tekintetében. A szervezet a jövő évi olajigényt illetően is optimistább; a korábbi 1,2 százalék helyett most 1,4 százalékkal magasabb olajfogyasztásra számít 2011-ben - jelenti az AFP.

A hangulatot tovább javította, hogy a legfrissebb amerikai készlet-adatok megerősítették a piac felpörgésének hírét. A tengerentúlon a november 5-vel végződő héten 3,3 millió hordóval csappantak meg az olajkészletek, miközben az elemzők a tartalékok növekedésével számoltak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.