BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Mínuszban nyitott a tőzsde - Elemzők jobb indulást vártak

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 98,17 pontos csökkenéssel, 22.173,07 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest 0,44 százalékkal gyengült.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szerint ez a hét egyelőre az előzőhöz hasonló jó hangulatban indul. Ezzel szemben Német Sándor, a Buda-Cash Brókerház kereskedelmi igazgató-helyettese enyhén negatív nyitásra számít.

A Concorde elemzője szerint a piacokat a hétfőn kezdődő amerikai gyorsjelentési szezon és egy ismét eszkalálódó euróválság befolyásolhatja. Ezúttal a portugál hozamok emelkednek a legijesztőbben, akár újabb megmentő csomag is szóba kerülhet a héten. Az elemző emlékeztetett, hogy a világban tartó jó hangulat kiugróan nagy emelkedést okozott a BÉT-en a múlt héten. Hozzátette, hogy két gyenge pontja azért volt a magyar ralinak, ugyanis a két legfontosabb instrumentum, a forint és az OTP nem vette ki annyira a részét belőle, hogy az igazán megnyugtató legyen.

 Német Sándor úgy fogalmazott: nem lát olyan mozgatórugókat, amelyek fölfelé vinnék az indexet. A forint gyengült reggel a svájci frankhoz képest, és ez nem tesz jót az OTP-nek, és a Mol piacán is inkább visszarendeződés várható. A Buda-Cash szakértője mínusz egy százalékos elmozdulást valószínűsít a nyitásban.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.