BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Erősen kezdte a napot a forint

A forint erős szinten kezdte a keddi kereskedést: 268,5-ös szinten áll az euróval szemben.

Az euró némileg erősödni tudott a dollárral és a svájci frankkal szemben kedd reggel. A svájci frank árfolyama 206,2 forint körüli szintre csökkent, míg tegnap este 207 forintot kértek az alpesi devizáért.

A kedvező nemzetközi hangulat fennmaradt a hét folyamán, így a forint tovább erősödhet az euróval szemben. A 268,7-es szinten komoly ellenállással találkozott a forint, ahonnan nehéz lesz tovább erősödnie. Tegnap este e szint felett alakult a kurzus, ma reggel 268,5 forintos árfolyamon jegyzik az eurót.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Hozzájárulhat az erősödéshez, hogy Orbán Viktor miniszterelnök „rábólintott” a 250 milliárd forintos stabilitási alapra. A forintot erősítheti az is, ha újabb részleteket tudunk meg a februárra ígért kormányzati intézkedésekből.

Az egyiptomi válsággal kapcsolatos aggodalmak is oszlani látszanak: az államcsőd ellen köthető biztosítás felára 334 bázispontra csökkent tegnap, mely a legalacsonyabb szint január 25-e óta a CMA adatai alapján – írj a Bloomberg.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.