BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Jobb lehet a jövő hét a tőzsdéken

A jövő hét jobban alakulhat az előzőnél a nyugat-európai értéktőzsdéken, de a múlt év végi "fellendülési spekuláció" lendületes visszatérésére még nem lehet számítani.

A kereskedés fő irányát várhatóan az határozza meg, hogy az egyiptomi államfő lemondása után átmenetileg eggyel kevesebb a nagypolitikai aggodalmak száma: az egyiptomi fejleményeket főleg a világkereskedelem egyik fő ütőere, a Szuezi-csatorna sorsa és a nyersolaj árának alakulása miatt figyelték a részvénypiacokon.

Egyelőre tartós pozitív tényezőnek ígérkezik, hogy mind az amerikai Fed, mind az Európai Központi Bank részéről távolodni látszik a szigorítás esélye, rácáfolva az inflációs veszélyek miatt nemrég még erős kamatemelési várakozásokra. Ismét bizakodik a piac a gazdasági növekedésben, azonban Európában feléledtek az aggodalmak az euróövezeti államadósság-problémák miatt, látva az EU-beli adósságkezelési és stabilitási tervek elfogadásának lassúságát.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.