BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pluszban nyitott a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 77,18 pontos emelkedéssel, 22.449,65 ponton nyitott szerdán. A keddi záró értékéhez képest 0,34 százalékkal erősödött.

Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary kereskedési igazgatója szerint emelkedéssel nyithat a BÉT, és az amerikai piacok délutáni iránymutatása függvényében várhatóan pluszban is zárja majd a kereskedést.

Az ázsiai kereskedésben megfordult a piacok iránya, pluszban zártak a tőzsdeindexek annak ellenére, hogy az amerikai tőzsdék előző nap gyengüléssel fejezték be a kereskedést. Ez előrejelzi az európai piacok, így a magyar börze pozitív nyitását is - mondta a szakember. Hozzátette, hogy kicsit még bizonytalanok a piacok, de a vevők dominálnak.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője szintén úgy véli, hogy talán a BÉT is emelkedhet egy kicsit a külföldi piacokkal, amelyek várhatóan felfelé kezdenek.

Az elemző kifejtette, hogy a világ "alapjárattal" emelkedik, a magyar piac azonban mostanában nem tart velük, pedig lenne honnan felpattanni. Az ok az lehet, hogy az év eleji magyar optimizmus most egy kicsit megcsappant. Egyre több helyen olvasni, hogy a márciusban bejelentendő intézkedés csomagba vetett piaci bizalom túlzó lehet. Emiatt a magyar piac enyhén alulteljesítő a régióban, egészen majd a következő hangulatváltásig, ami akár nagyon gyorsan is bekövetkezhet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.