BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Equilor: 200 forint lehet a svájci frank!

Az Equilor szerint 200 forintra süllyedhet a svájci frank ára, ha nem mozdul el az 1,29-es szintről az euró/frank kurzus. A Raiffeisen szerint a 260,5-ös kurzus lehet a cél az euró/frank árfolyamában.

„Egyelőre erősödő pályán mozog a hazai fizetőeszköz, és a következő hetekben az euró ára tesztelheti a 265 forint alatti szintet, míg a dollár esetében a 184 forintos árfolyamszint sem elképzelhetetlen, természetesen itt sok minden függ az euródollár keresztárfolyam hatásától” – írja elemzésében az Equilor.

„A svájci frank esetében kevésbé optimista az előrejelzésünk, és bár a svájci jegybank folyamatosan a túl erős frank versenyképességet rontó hatását kommunikálja, intervenció nem körvonalazódik az alpesi országban, addig pedig a fizetőeszköz is erősödő pályán ragadhat, ami nem kedvez a hazai devizahiteleseknek” – áll az elemzésben.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

„A svájci frank esetében 200 forint körüli árfolyammal kalkulálunk, amennyiben lényeges elmozdulás nem történik az 1.29-es szinten mozgó EURCHF esetében” – vélekednek a közgazdászok.

A Raiffeisen elemzői szerint a forint árfolyamában „időszerű lenne” a korrekció technikai szemmel, de a „konszolidáció” után tovább erősödhet a forint, a cél pedig a tavaly márciusi mélypont: a 260,5-ös szint lehet.

Hétfő délután a frank 207, az euró 267, a dollár 190,4 forintba került.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.