BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A galamb hozzáállás miatt mélyponton a dollár

Az amerikai dollár jegyzése a szerdai ázsiai kereskedelemben háromévi mélypontra csökkent a többi jelentős valutával szemben. A piac arra számít, hogy a Fed ma esti ülésén megerősíti az ultralaza monetáris politikát.

A DXY dollárindex, amely az amerikai fizetőeszköz teljesítményét követi nyomon a többi jelentős devizát tartalmazó kosárral szemben, 73,483 ponttal a legmélyebb szintre került 2008 augusztusa óta.

Az amerikai jegybank várható döntése már előre erősíti az értékpapírok kurzusát. Miközben az ázsiai és latin-amerikai központi bankok tovább szigorítják monetáris politikájukat, a Fed elnöke, Ben Bernanke valószínűleg óvatosan fogalmaz majd  az amerikai gazdaság helyzetét illetően. A Reuters által megkérdezett elemzők úgy látják, hogy Bernanke szavai zöld fényt adnak majd a kockázatvállalásnak és fenntartják a dollárral kapcsolatos medve hozzáállást. Ennek hatására a svájci frank és az euró lehet a befektetők kedvence a következő időszakban.

Ugyanakkor az amerikai cégek vártnál jobb gyorsjelentései lendületet adnak az ázsiai részvénypiacnak. A dél-koreai részvényeket tömörítő KOSPI index immár harmadik egymást követő alkalommal emelkedett rekord magasságra. A kínai bankok pénzügyi jelentéseit megelőzően a hongkongi tőzsdeindex is emelkedett. 

 

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.