BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Pánikhangulat nincs, de újra esik a tőzsde

A vezető tőzsdeindexek lefelé kanyarodtak, a BÉT vezető indexe is jelentős mínuszban áll. Az elmúlt heteket idéző pánikhangulat nincs, azonban a már 2,5 százalékot esett a BUX. A Mol második negyedéves eredménye nem lepte meg az elemzőket.

Megszakadhat a BUX három napja tartó emelkedő trendje, és a forint is gyengült, miután az ország gazdasági növekedése megállt negyedéves alapon, és a német gazdaság, a legnagyobb exportpiac is megtorpant, írja a Bloomberg.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe 2,5 százalékos esést mutat dél körül, amely 470 pontos gyengülést jelent, így a BUX 18 371 pontra került. A részvénypiaci forgalom meghaladja a 8 milliárd forintot.

A magyar bruttó hazai össztermék stagnálást mutat az első negyedévhez képest a második negyedben – közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). A Bloomberg által megkérdezett közgazdászok mediánvéleménye 0,4 százalékos növekedést jelzett előre. A gazdasági 1,5 százalékkal bővült az egy évvel korábbihoz képest, míg az első negyedben 2,5 százalékon állt a mutató.

Németországban a bruttó hazai termék 0,1 százalékkal nőtt szezonálisan kiigazítva az első negyedévhez képest. Közgazdászok 0,5 százalékos bővülést vártak.

A legújabb globális fejlemények szerint az év hátralévő részében lassulás lehet, mert a kockázatok érintik az ipari szektort is – írta Elisabeth Andrew, a Nordea Bank koppenhágai elemzője. Hozzátette, a magyar adat nagyon gyenge.

Az európai tőzsdék is szenvednek. Az angol FTSE-100 index 0,75, a német DAX 2,3, a francia CAC-40 index 1,5 százalékos leértékelődést mutat. Az irányadó Stoxx Europe 600 index 1m26 százalékos esést mutat.

A BUX vezető részvényei közül mindegyik mínuszban áll. A Magyar Telekom 1,37 százalékkal került lejjebb, 505 forintra. A Richter 2,4 százalékot esett 33 845 forintra.

A friss piaci adatokat itt megtekintheti!

Az OTP 3,16 százalékos gyengülést mutat, 4 309 forinton áll. A Mol 2,85 százalékot esett, 17 000 forintra.

A MOL 2011 első félévében 350 milliárd forintos EBITDA és a 208 milliárd forintos üzleti eredményt ért el, (mindkettő speciális tételek nélkül) 30 százalékkal illetve 55 százalékkal magasabb az előző év azonos időszakához viszonyítva – közölte a társaság a BÉT honlapján.

A nettó eredmény a második negyedben 54 milliárd forinton alakult, szemben az előző év azonos időszakában elkönyvelt 43,2 milliárd forintos veszteséggel. A Bloomberg által megkérdezett elemzők átlagosan 52,1 milliárd forintos eredményre számítottak.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.