BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

Sokszor vállaltak túlzott kockázatot a bankok

A pénzügyi szervezeteknél alkalmazott javadalmazási politikáról tett közzé ajánlást a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke a hét végén.

Eszerint a juttatásokat az intézmény hosszú távú stratégiájának és kockázatviselő képességének megfelelően kell meghatározni, s a hosszú távú érdekeknek az alapbér és a teljesítményjavadalmazás arányának, a teljesítmény mérésének és a teljesítményjavadalmazás mértékének s kifizetési módjának a meghatározásában is meg kell jelenniük.

A jelenlegi javadalmazási politikák a globális tapasztalatok szerint számos esetben nem korlátozták a túlzott kockázatvállalást, és rövid távú pénzügyi teljesítmény elérésében tették érdekeltté az alkalmazottakat. A felügyelet ezért elvárja a hitelintézetektől és a befektetési vállalkozásoktól, hogy javadalmazási politikájuk kialakítása során a vezető állású személyek és munkavállalók számára megállapított elérhető teljes javadalmazás felső kereteinek a megállapítása során tanúsítsanak önmérsékletet.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.