BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

"Irtózatos pénz" - Ez a jó hangulat a pesti piacon?

Optimista hangulatra számít a szerdai tőzsdenapon az Equilor Befektetési Zrt. elemzője a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX mindössze 0,04 százalékos pluszt tudott elérni a nyitásban.

Kuti Ákos vezető elemző az MTI-nek elmondta: új lokális csúcsokon vannak az amerikai tőzsdeindexek, ez megalapozza az optimista hangulatot. A kedden hajnalban elfogadott görög mentőcsomag részleteit ugyan egy-két napig még emésztgetik a befektetők, de továbbra is az látszik, hogy "irtózatos" mennyiségű pénz áramlik a piacokra, a fundamentumok pedig háttérbe szorulnak.

Mindezek alapján a szakértő arra számít, hogy a reggeli útkeresés után felfelé veszik az irányt a tőzsdék, így a BÉT-en is emelkedhetnek a részvényárak. A forint is erősödhet a főbb devizákkal szemben, bár nap közben lehet, hogy kicsit visszaad a nyereségéből.

A BUX 162,13 pontos, 0,84 százalékos csökkenéssel, 19.192,62 ponton zárt kedden. A részvénypiac forgalma 11,99 milliárd forint volt, a vezető részvények ára csökkent - a Richter kivételével - az előző napi záráshoz képest, a nap vesztese a magyar olajpapír volt.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.