BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A Moody's morcos az IMF-tárgyalások késése miatt

Magyarország szempontjából "negatív" hatásúnak nevezte az IMF/EU-tárgyalások késedelmét hétfői értékelésében a Moody's Investors Service.

A világ legnagyobb hitelminősítő csoportjának illetékes alelnöke és térségi elemzője, Alpona Banerji a cég által befektetők számára Londonban összeállított heti globális áttekintésben úgy fogalmazott, hogy a "Magyarország és az Európai Bizottság közötti elhúzódó, immár harmadik hónapja tartó patthelyzet" késlelteti a tárgyalások megkezdését "az igencsak szükséges" IMF/EU-támogatási csomagról, és ez adósmegítélési szempontból "negatív".

Néhány héten belül ez a második hasonló állásfoglalás a Moody''s részéről. A cég - amely befektetési szint alatti, "Ba1"-es osztályzattal és leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátással tartja nyilván a magyar államadósságot - február végén az uniós kohéziós juttatások részleges felfüggesztésének kilátásba helyezését minősítette ugyancsak negatívnak Magyarország, mint szuverén adós szempontjából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.