BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

A vártnál több adósságpapírt adtunk el

Jelentős érdeklődés mellett értékesített a meghirdetettnél több magyar államkötvényt az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). A 40 milliárdos terv helyett 49 milliárdot dobott piacra az adósságkezelő.

Az elsődleges forgalmazók 42 milliárdnyi 3 éves állampapírra jelentkeztek be, és a nagy keresletre való tekintettel a tervezett 18 milliárd helyett 22-t adott el a kibocsátó. A hozamok 8,28 és 8,35 százalék között szóródtak, az átlagos hozamszint 8,32 százalékon alakult. A hozam 8 bázisponttal mérséklődött az előző aukcióhoz viszonyítva.

Az 5 éves papírokra 29,4 milliárdnyi ajánlat érkezett, így a 12 milliárdos tervnél 3 milliárddal többet bocsátott ki az adósságkezelő. A minimális hozam 8,5, a maximális 8,6, míg az átlagos hozamszint 8,57 százalékon alakult. Ez 5 bázispontos hozamcsökkenést jelent a két héttel ezelőtti kibocsátáshoz képest.

A 10 éves magyar papírokból a 10 milliárdos tervnél 2 milliárddal többet dobott piacra az ÁKK. A hosszú kötvények aukcióját is nagy érdeklődés övezte, az elsődleges forgalmazók 22,9 milliárdnyi papírra adtak ajánlatot. A hozamok 8,54 és 8,62 százalék között szóródtak, az áltagos hozamszint 8,6 százalék lett. Az egy hónappal ezelőtti aukciós átlaghozamhoz képest 30 bázispontos emelkedés tapasztalható.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.